Nu uit: mijn ZELFVERWOESTINGSBOEK! Ondertitel: waarom we meer moeten stinken, drinken, bloeden, branden & dansen. Het is een aanklacht tegen de zelfhulpindustrie, want er is niets mis met ons; er is iets mis met de wereld om ons heen. Inmiddels ligt de vierde druk in de winkel en zijn de vertaalrechten verkocht aan Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje!

Marian Donner was na een studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd op liefde en hartstocht) werkzaam in de politiek, het ontwikkelingswerk en het nachtleven. Ze is familie van elke andere Donner, ook van de zogenoemde Donner-party waarvan de leden elkaar in 1846 in Sierra Nevada wegens grote hongersnood opaten, en schreef twee romans: 08.30 uur: opstand was haar debuut, begin 2011 kwam Lily uit. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer, De Volkskrant, NRC Handelsblad en had ooit een column in nrc.next.

Vragen en/of verzoeken kunt u richten aan:
info@mariandonner.nl

23 Comments

 1. Leonie

  Hoi ik wilde even zeggen dat ik erg onder de indruk was van je artikel in de groene over de mannen in de gefeminiseerde maatschappij! Prachtig geschreven en fijn om te weten dat er nog vrouwen zijn die kritisch feminisme op een humoreuze en genuanceerde manier uit weten te dragen! Bedankt! Groetjes Leonie Dronkert

 2. Bart

  Ik sluit me graag aan bij Leonie. Prachtig stuk! Ik ben meteen je website gaan lezen en wil nu ook je romans hebben.

 3. marian

  Dank!

 4. Blanka

  Herhalingen zijn vervelend, bij drie gaat er een andere kassa open. Sluit me aan in de rij: ben fan. Wat een gewelidge topstukken van je hand gelezen. Dank!

 5. Charlotte

  In de VK van 5 mei las ik je stuk ‘omarm de loser’. Voor mij even balsem voor de ziel. Vooral het stukje ‘deze wereld valt toch ook niet te begrijpen’ met voorbeelden raakt precies aan hoe ik al heel lang de wereld ervaar. En ik snap maar niet waarom mensen in mijn omgeving die gemoedstoestand niet herkennen. Verhalen helpen erg om weer samenhang te ervaren. Dus dank voor jouw verhaal!

 6. Leuk en tevens sterk geschreven; geweldig stuk bij de Volkskrant! (‘Omarm de loser’)

 7. Liz wassinsky

  Bedankt voor jouw scherpe en intelligente observatie, neergeschreven in de Volkskrant van vandaag; ‘een ode aan de loser’. Ik herken alles in je stuk. Fijn om te lezen dat nog iemand ‘het door heeft’ 😉 Ik heb daarom ook de behoefte om je dit op een of andere manier te laten weten. Bij deze!

 8. Jacandra

  Leve de sukkel! Goed stuk Marian.
  Bedankt, dat geeft de burger moed.

 9. Marian

  Ook ik wil je bedanken voor je prachtige artikel over de loser. De zin ‘Dat er geen plek voor je is betekent niet dat je geen plek verdient’ zou ik het liefst gekalligrafeerd boven mijn bed willen hangen 🙂

 10. Le

  Goed stuk over identiteitspolitiek in Volkskrant

 11. jaap

  Bedankt voor de mooi geschreven en heldere analyse over vrijheid in de Volkskrant.

 12. Koen

  Heel mooi stuk: Waar is de nostalgie van weleer? Saudade en de kunst van het afscheidnemen. Dank. Kent de tijd na het einde van de geschiedenis ook een eigen begin van jaartelling? Mijn voorstel zou zijn het moment waarop The KLF zijn geld op het strand verbrandde: 23 augustus 1994.

 13. Max Visser

  Inderdaad een erg goed essay in De Groene over de ‘nostalgie van weleer’. In het bijzonder de verbinding met Fukuyama’s Einde van de Geschiedenis trof me: de groeiende macht van het (digitale) monopoliekapitalisme, de commerciële inkapseling van ‘countercultures’ en het geleidelijk stil zetten van de tijd door de blijvende beschikbaarheid van beelden van weleer. In ieder geval voor het rijke Westen lijken me dit valide en heel interessante waarnemingen.

 14. Edwin

  Geweldig stuk in de De Groene (In medias res) over de idiotie van reclame met de boodschap van jezelf altijd maar verbeteren. Succes straalt af op het product (komt door je deo!) maar mislukking ligt aan jezelf. Het is zo veelvoorkomend dat je ook hier weer aan gewend lijkt te raken – of onverschillig. Met jouw stuk in je achterhoofd zie ik weer scherp hoe bizar het is. Dank daarvoor.

 15. Marijn

  Ik ga niet dansen op een bar, maar wel weer naar Tenacious D luisteren. En , godbetert, een keer Kanye West Spotifyen. En onthouden dat de mens zelf geen stuk techniek is. Vooral dat.

 16. Ingrid

  “of bij Bol” — dat meen je toch niet? mijn levendige interesse is danig verflauwd… of snap ik de gap niet? of overschat jij je publiek qua ironie?
  jaja, ik weet het, “streng”…
  lijkt me wel een leuk boek

 17. Denise

  Pfoe, wat een opluchting. Na het boek’Nooit meer een zelfhulpboek’ van Dominique Haijtema, dit boek. Wat fijn om gewoon jezelf te kunnen zijn. En dan niet eens de beste versie. Het mag weer…

 18. Denise

  Na het boek ‘Nooit meer een zelfhulpboek’ van Dominique Haijtema, nu dit boek. Ik mag weer gewoon mezelf zijn. En niet eens de beste versie, waar ik zo lang naar op zoek geweest ben en nooit gevonden heb.. Haha.

 19. J. Kranen

  ik vond je stukje in de Volkskrant over het wel/niet roken verademend
  eindelijk een ander geluid dan van die calvinistische, je een schuldgevoel aanpratende dominees

  bedankt!

 20. Niels

  Goed artikel in de NRC, heerlijk die benadering van het mag er allemaal zijn.

 21. Richard

  Ik vind je zó lief..!!
  (Dit na het op deze maandagochtend tot me genomen te hebben stuk in NRC)

 22. Frank van Zomeren

  Termen als ‘Ratrace’ en ‘neoliberalisme’ enerzijds en de Nederlandse 36 urige werkweek en het royale aantal wettelijke en bovenwettelijke verlofdagen anderzijds. Dat rijmt niet met elkaar. Pleidooi voor roken vind ík daarentegen een verademing!

 23. Karin volckaerts

  Ik hoorde je vandaag voor het eerst op radio 1 in Vlaanderen, en meteen je boek Zelverwoesting gekocht, you made my day ! Ik ga straks drinken hoor, op jou!

Geef een reactie