Marian Donner was na een studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd op liefde en hartstocht) werkzaam in de politiek, het ontwikkelingswerk en het nachtleven. Maar vond bij geen van allen wat ze zocht. Ze is familie van elke andere Donner, ook van de zogenoemde Donner-party die elkaar in 1846 in Sierra Nevada wegens grote hongersnood opat, en dus bereid om ver te gaan.

Het werd schrijven. 08.30 uur: opstand was haar debuut, begin 2011 kwam Lily uit. In 2018 volgt als het lot meewerkt haar derde roman. Ze had in 2012 een column in nrc.next, tegenwoordig publiceert ze geregeld op de opiniepagina’s van NRC Handelsblad, nrc.next en de Groene Amsterdammer.

Vragen en/of verzoeken kunt u richten aan:

Uitgeverij Prometheus
Herengracht 540
1017 CG Amsterdam
telefoon: (020) 6241934

info@uitgeverijprometheus.nl

Of: info@mariandonner.nl

Voor boekingen kunt u contact opnemen met De Schrijverscentrale.

11 Comments

 1. Leonie

  Hoi ik wilde even zeggen dat ik erg onder de indruk was van je artikel in de groene over de mannen in de gefeminiseerde maatschappij! Prachtig geschreven en fijn om te weten dat er nog vrouwen zijn die kritisch feminisme op een humoreuze en genuanceerde manier uit weten te dragen! Bedankt! Groetjes Leonie Dronkert

 2. Bart

  Ik sluit me graag aan bij Leonie. Prachtig stuk! Ik ben meteen je website gaan lezen en wil nu ook je romans hebben.

 3. marian

  Dank!

 4. Hoi Marian. Bedankt voor je mooie artikel over de loser in de Volkskrant. Inspirerend.

 5. Blanka

  Herhalingen zijn vervelend, bij drie gaat er een andere kassa open. Sluit me aan in de rij: ben fan. Wat een gewelidge topstukken van je hand gelezen. Dank!

 6. Charlotte

  In de VK van 5 mei las ik je stuk ‘omarm de loser’. Voor mij even balsem voor de ziel. Vooral het stukje ‘deze wereld valt toch ook niet te begrijpen’ met voorbeelden raakt precies aan hoe ik al heel lang de wereld ervaar. En ik snap maar niet waarom mensen in mijn omgeving die gemoedstoestand niet herkennen. Verhalen helpen erg om weer samenhang te ervaren. Dus dank voor jouw verhaal!

 7. Leuk en tevens sterk geschreven; geweldig stuk bij de Volkskrant! (‘Omarm de loser’)

 8. Liz wassinsky

  Bedankt voor jouw scherpe en intelligente observatie, neergeschreven in de Volkskrant van vandaag; ‘een ode aan de loser’. Ik herken alles in je stuk. Fijn om te lezen dat nog iemand ‘het door heeft’ 😉 Ik heb daarom ook de behoefte om je dit op een of andere manier te laten weten. Bij deze!

 9. Jacandra

  Leve de sukkel! Goed stuk Marian.
  Bedankt, dat geeft de burger moed.

 10. Marian

  Ook ik wil je bedanken voor je prachtige artikel over de loser. De zin ‘Dat er geen plek voor je is betekent niet dat je geen plek verdient’ zou ik het liefst gekalligrafeerd boven mijn bed willen hangen :-)

 11. Jos Goossens

  Dank voor je stuk over de ‘loser’. Erg herkenbaar. Ook in Londen, waar ik woon en waar dezelfde principes lijken te gelden, misschien nog wel meer. Wonderlijk dat ik zoveel in je stuk herken, het ermee eens ben, en het werken aan mijzelf toch als een centraal punt blijf beschouwen. Kan het niet loslaten, het nieuwe navelstaren. Er zal wel een balans zijn. Tussen datgene dat we niet kunnen veranderen, de erfenis is van beslissingen van onze voorgangers (die inderdaad niet perse de beste ideeën hoefden te hebben). En hoe je je daartoe kunt verhouden. Ook door innerlijk werk. Nogmaals dank in elk geval, ik denk erover na!

Geef een reactie